"Un País sense cinema documental és com una família sense àlbum de fotografies", Patricio Guzmán, director de La Batalla de Xile

Personatges de Gandia (2006)

Aquest fou l’inici d’una sèrie fallida sobre els homenots que han estat importants a la Gandia de les darreres dècades. Per mi va ser un inici innocent en tasques de realització amb un pressupost mínim. També en vaig fer els guions i el muntatge. Si no mireu els vídeos, vos perdreu les històries d’uns personatges que han forjat una ciutat valenciana del segle XX, però poca cosa més.


2006 Personatges

FITXA TÈCNICA:

Producció: Universitat de València (TAU) – Ajuntament de Gandia
Gènere: Sèrie documentals biogràfics
Durada: Tomàs Mut (35 min.) – Joan Climent (40 min.) – Josep Camarena (40 min.)
Format Màster: DVC-PRO – Director/Realitzador: Albert Montón
Director Científic: Ignasi Mora
Productor Executiu: Miquel Francés
Càmera: Jovi Viadel
Muntatge: Albert Montón
Guió: Albert Montón
Música Original: Jorge Ruiz – Rafa Montañana
Composició de Vídeo: Jose Montán Edició d’Àudio: Jorge Ruiz


TOMÀS MUT


SINOPSI:

TOMÀS MUT (Sanet i Negrals 1919–Gandia 1992). Metge traumatòleg i cirurgià, va exercir de manera exemplar durant més de quaranta anys de professió a Gandia. La clínica privada del doctor Tomàs Mut es va convertir en un punt de salvació i referent admiratiu de multitud d’habitants de la Safor i de les Comarques Centrals Valencianes.


JOAN CLIMENTJOAN CLIMENT (Montitxelvo 1918-Gandia 2004). Poeta amb obra publicada en castellà en una primera època, i en valencià durant la seua maduresa, va ser un activista cultural en els temps difícils del franquisme. També va exercir una tasca cívica modèlica, tant en l’impuls de projectes de ciutat com en l’acostament dels móns de la cultura i les falles.

JOSEP CAMARENAJOSEP CAMARENA (Llocnou de Sant Jeroni 1921-Gandia 2004). Professor d’Història i Geografia a l’Institut Ausiàs March des del 1950 fins a la jubilació, va ser també historiador. Amb una pedagogia renovadora i arrelada al medi, va despertar la consciència i l’estima de ser valencians a molts dels seus milers d’alumnes de Gandia i de la Safor.@albert_monton al Twitter

Contacte
Correu electrònic:
monton.albert@gmail.com

Contacta per Facebook:
logo FB contactes

Segueix-me al Twitter:
logo_twitter2 copia

Connecta per Linkedin:
logo linked in 2