"Un País sense cinema documental és com una família sense àlbum de fotografies", Patricio Guzmán, director de La Batalla de Xile

Sobre mi

Expliquem el nostre país i el món a través del documental

Vaig nàixer a València el 1979 i actualment visc a l’Euromed, a cavall entre la meua ciutat i Barcelona. Sempre he tingut necessitat d’expressar-me, d’explicar el món tal com el pense, i vaig trobar en el documental la forma d’oferir als altres una manera subjectiva, però alhora reflexiva i honesta, de mostrar petites -o no tan petites- històries de la vida i de la gent com les veig -o les vegem, perquè l’audiovisual és un treball d’equip. Porte 10 anys fent documentals i contribuint a l’àlbum del nostre país i del món. I espere poder continuar fent-ho.

Faig una gran varietat de tasques audiovisuals:
  • Desenvolupament de projectes
  • Guionització de documental i ficció
  • Realització audiovisual
  • Muntatge de vídeo
  • Idees i documentació
  • Creació de narrativa
  • Visualització en imatges
  • El moment de la veritat


Altres facetes dins del món audiovisual i de la comunicació

Fotografia

He trobat en la fotografia la forma de veure més enllà del que acostumem a veure. És el secret de la composició, de les línies i els punts d’interès que fan una imatge agradable a la vista.


Docència

Entre 2006 i 2009 he estat professor del Curs d’Operador d’Equips de Televisió i Fotografia del SERVEF (Servei Valencià d’Ocupació i Formació), Organitzat pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València.
El 2007 vaig fer classes d’Història i Narrativa del Documental del Máster de Guió de Cinema de la Universitat Internacional Menédez i Pelayo.
Entre 2004 i 2005 vaig treballar un any com a tècnic audiovisual al Laboratori d’Audiovisuals de l’EU de Magisteri de la Universitat de València.


Periodisme

Des de 2010 treballe com a col•laborador del diari digital www.catalunyaoberta.cat
Sóc responsable de les seccions ‘Veus del món’ i ‘Veus de la Fundació’.


Des de febrer de 2013 publique articles d’opinió sobre el País Valencià al diari digital www.elmati.cat@albert_monton al Twitter

Contacte
Correu electrònic:
monton.albert@gmail.com

Contacta per Facebook:
logo FB contactes

Segueix-me al Twitter:
logo_twitter2 copia

Connecta per Linkedin:
logo linked in 2