"Un País sense cinema documental és com una família sense àlbum de fotografies", Patricio Guzmán, director de La Batalla de Xile

Bevinguts a l'Hort (2011-2012)

Aquest va ser el meu retorn a la producció de programes seriats per a televisió. En aquest aquest, exercint tasques de guionista. En vam fer 26 capítols monogràfics sobre els productes de l’hort català que es van emetre setmanalment els dissabtes a la vesprada durant l’any 2012.


BH2

FITXA TÈCNICA:

Producció: Òptim TV per a TV3
Direcció: Jaume Santacana
Idea i format original: Enric Canals
Realització: Jordi Ponsdomènech
Direcció de producció: Cristina Bagué
Direcció executiva TVC: Cristina Muñoz
Producció executiva TVC: Jordi Guilera
Guió: J. M. Hernández-Ripoll – Albert Montón
Ajudant de producció: Marta Vilarrasa
Producció delegada TVC: Montse Polo
Operador de càmera: Jordi Rafart
Tècnic de so directe: Pere Aloy
Lingüista: Mireia Vilà
Postproducció de vídeo: Oriol Carbonell
Postproducció d’àudio: Marc Melgosa
Grafista: Guillem Castellví
Estilisme: Esther Mir
Maquillatge i perruqueria: Laura Sans
Disseny d’espai: Rafel Vives
Grafisme i disseny de careta: Psycle
Sintonia original: Llorenç Peris

SINOPSI:

L’hort acompanya els humans des que vam deixar de deambular pel món i durant mil·lennis va formar part de la vida quotidiana de la majoria dels habitants del planeta, fins que el segle passat la gent va abandonar massivament el camp per fer créixer les ciutats i conquerir una forma de vida nova. Avui, però, la població urbana està recuperant l’interès per la pràctica hortícola mitjançant noves formes d’hort adaptades a l’entorn urbà. A part dels beneficis que aporta –productes frescos i naturals, estalvi, un hobby, exercici físic, etc.–, l’hort es relaciona directament amb l’ecologia i els models de vida sostenibles, saludables i respectuosos.

Arran d’aquest interès creixent, el programa divulgatiu BENVINGUTS A L’HORT! té com a objectiu principal donar a conèixer les diferents varietats d’horticultura presents actualment a Catalunya (tradicional, urbana, municipal i escolar) mitjançant capítols monogràfics centrats en els productes més tradicionals de l’hort català.

Com sembrar o plantar, quins productes i en quin moment de l’any, les característiques de la terra, l’aigua que hi cal, els insectes i les malalties o la recol·lecció són alguns dels temes que es tractaran en el programa. Perquè un dels objectius de BENVINGUTS A L’HORT! és informar, ensenyar i orientar a les persones que disposen d’un hort i, alhora, engrescar d’altres que no estan familiaritzades amb aquesta pràctica.

El programa està presentat per la cuinera Ada Parellada, acompanyada a l’hort pel nostres pagès de capçalera, en Dídac Varela, que plegats ens descobriran els secrets de les patates, els tomàquets i els enciams, entre molts altres productes de l’hort.

Així mateix, mitjançant un seguit de reportatges, descobrirem els diferents usos actuals de l’hort arreu de la geografia catalana, Josep Maria Vallès ens donarà consells per fer un hort al nostre balcó o terrat, i la Dra. Pilar Senpau ens explicarà els beneficis nutritius i de salut que ens aporten cadascuna de les fruites i hortalisses. Històries, anècdotes i testimonis de ciutadans anònims completen un programa que culminarem menjant-nos el producte del dia en un plat preparat per l’ocasió per Ada Parellada.

Conrear maduixots és ara molt més senzill. BENVINGUTS A L’HORT!
@albert_monton al Twitter

Contacte
Correu electrònic:
monton.albert@gmail.com

Contacta per Facebook:
logo FB contactes

Segueix-me al Twitter:
logo_twitter2 copia

Connecta per Linkedin:
logo linked in 2